De 5 Biologische Natuurwetten

 

  

 We zijn niet hier om onze ziekte te genezen,

onze ziekten zijn hier om ons te genezen

 

Wat zijn de 5 biologische natuurwetten?

De vijf biologische natuurwetten* bevat natuurwetenschappelijke informatie over hoe en waarom fysieke en psychische ziektes ontstaan. Bio (van het Griekse βίος) betekent: 'het leven betreffend'. Logisch (van het Griekse λόγος) betekent: 'het gevolg van iets, een intelligente en verstandige conclusie'. 

 

*Er zijn diverse namen met dezelfde materie over de biologische natuurwetten: Biologika, Germaanse Geneeskunde, German New Medicine. 

 

Deze revolutionaire ontdekking, meer dan 35 jaar geleden ontdekt, beschrijft de werking van de 5 biologische natuurwetten, die de logische, intelligente, bewijsbare wetmatigheden over het ontstaan van onze ziekteprocessen, oftewel de veranderingen in ons lichaam ontcijferen.

 

Het is gebaseerd op de het gegeven dat wat er ook gebeurt met ons op fysiek niveau, op het niveau van het orgaan, is begonnen door een verandering op het niveau van de hersenen die is aangezet door een impact welke zich heeft afgespeeld in onze psyche, of hoe wij het ook noemen: in onze gevoelswereld.

 

De biologische natuurwetten onthullen daarmee voor het eerst in de geschiedenis de zinvolle doelen van onze ziekteprocessen. Deze natuurwetten zijn niet door de mens bedacht, maar zijn ontstaan vanuit Moeder Natuur. Ze gelden voor iedereen die op Aarde leeft, mens, dier en plant. Dus ook voor jou. Omdat het om wetmatigheden gaat hoef je er niet in te geloven. Het werkt bij iedereen op dezelfde manier, net zoals zwaartekracht, ook zonder dat jij het weet. Je kunt de werking en de logica van de wetten bij jezelf en bij anderen checken.

Biologika geeft een 180 graden andere, volledig nieuwe kijk op fysieke en mentale ziektes en gezondheid. Het is een totaal nieuw paradigma, een complete perceptieverandering. 

 

Wat zijn de 5 biologische natuurwetten NIET?

Dit is geen geneeskunst en geen geneeswijze. De 5 biologische natuurwetten geneest niemand maar houdt zich uitsluitend bezig met de emotionele- en gevoelsoorzaken van ziekte en het verloop van onze ziekteprocessen. Deze zienswijze verspreidt kennis en informatie over de werking van de wetmatigheden van ziek worden. Het gaat over bewustwording en niet over genezing.

 

Het is ook geen therapie, coaching, behandeling of een nieuwe alternatieve geneeswijze stroming. Het is essentieel kennis en een perceptieverandering die onmisbaar is tijdens je herstelprocessen.

 

Er worden geen diagnoses gesteld, dat mogen alleen de daarvoor bevoegde medici doen. Maar een diagnose is wel jouw uitgangspunt, en heb jij nodig om op zoek te kunnen gaan naar de gevoelsoorzaken van je ziekte of klacht. 

 

Het is ook geen medicijn, geen wondermiddel of wonderpil. Het is bewustwording, een totaal nieuwe zienswijze en denkwijze over ziektes. Wanneer jij de zinvolle oorzaken begrijpt kun je bewustere keuzes maken welke therapie, behandeling of middelen jij in kunt zetten om samen met de intelligentie en logica van jouw lichaam tot herstel en gezondheid te komen. Je hebt daar te allen tijde een vrije keuze in. 

 

Samenwerking tussen psyche, brein en lichaam 

In de ' piramide van gezondheid' wordt uitgelegd hoe je gevoelswereld, brein en lichaam feilloos samenwerken. Aangezien het lichaam aangestuurd wordt door het brein, zal datgene wat in het lichaam uitgewerkt (of 'gedownload wordt') volledig in overeenstemming zijn met wat in het brein gebeurt. Wanneer je je bewust wordt van de reden waarom je gedrag en/of ziekte als oplossing (aanpassingsstrategie) is gekozen door je brein (meestal als gevolg van een trauma), optimaliseer je zelf het genezingsproces. De drie niveaus:

 

Nivo 1. Het lichaam

We zijn een opeenhoping/verzameling van 70 tot 80 duizend biljoen gespecialiseerde cellen, elke cel staat in dienst van het grotere geheel.

 

Nivo 2. Het automatische brein

Ons brein is de controle toren van het lichaam. Elk gedeelte van het lichaam wordt gerund door een overeenkomstig gedeelte van het brein, inclusief het brein zelf (zich zichzelf stuurt). De functie van het brein is om je in leven te houden op elk moment. Het is net een krachtige computer en het is exclusief geprogrammeerd om je in elke situatie die zich voordoet zo lang mogelijk te laten overleven.

 

Om goed te begrijpen hoe de biologie werkt moeten we denken aan de omgeving waarin we leven. Nog niet zo lang geleden was het nog niet zo veilig voor ons. Vanuit de evolutie en natuurwetten (survival of the fittest, fight fly freeze) heeft het brein geleerd om constant, elk moment, alert te zijn en alle informatie op te slaan en te verwerken, te analyseren en te reageren met dat ene doel:

 

het lichaam levend naar het volgende moment te brengen

 

Dit proces gaat zonder onderbreking door, 'een bedreiging van buitenaf' kan namelijk elk moment verschijnen.

 

Het brein stopt nooit. Elk moment verwerkt het biljoenen data (van alle sensoren en zintuigen in en buiten het lichaam), analyseert deze en vergelijkt deze met de herinneringen die zijn opgeslagen. De conclusie van deze analyse wordt omgezet in een bijpassende actie en het brein stuurt een elektrische en magnetische impuls naar het betreffende gedeelte van het lichaam. Alles in het teken om te overleven. 

 

De meeste ziekten komen biologisch overeen met dat gedeelte van het brein die het betreffende orgaan aanstuurt. Wanneer er sprake is van een emotioneel conflict, dan wordt dit dus via het brein in het betreffende orgaan uitgewerkt.

 

"Ziekte is de beste oplossing van het brein om zo lang mogelijk in leven te blijven

op het moment van het emotionele trauma"

 

Nivo 3. De gevoelswereld

De gevoelswereld bestaat uit de mind, gedachten, gevoelens, overtuigingen, religie, educatie, conditionering.

 

De piramide van gezondheid.

Zo lang het conflict psychologisch blijft zijn we niet ziek; we worden ziek als het conflict psychologisch opgelost wordt en biologisch wordt. Dan wordt het als het ware door het brein in het lichaam gedownload.

 

 

Is deze benadering iets voor jou?

De biologische natuurwetten kunnen interessant zijn voor mensen die op zoek zijn naar alternatieve benaderingen van gezondheidszorg en genezing. Het kan vooral aantrekkelijk zijn voor degenen die geloven in de kracht van emotionele heling en zelfgenezend vermogen.

 

"Ziektes verliezen hun vaak zo angstaanjagende schijn. Het zijn bewezen biologische, zinvolle,

veelbetekenende en controleerbare veranderings-speciaalprogramma's. Het hoort bij de aangeboren

bekwaamheid van ons lichaam, bewezen op drie verschillende niveaus" 

 

Ron heeft sinds 2012 les gehad Bert van Grondelle, Mies Kloos, en van Enikö Papp, Biologika Nederland (jaaropleiding Master Biologika, alle Masterclasses). 

Disclaimer

De toepassing van de 5 biologische natuurwetten is, in welke vorm dan ook, geen vervanging van een medische behandeling of ingreep. Bij klachten of ziekte is de medisch arts, specialist of apotheker de aangewezen persoon om hulp te verlenen. Volg altijd hun adviezen en voorschriften. De informatie over de biologische natuurwetten is uitsluitend gericht op bewustwording en is geenszins een therapie. Ieder individu is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen proces. Kennis en informatie van deze biologische natuurwetten is niet ter vervanging van de reguliere geneeskunde en dienen uitsluitend ter ondersteuning van en vertrouwen in eigen helingsprocessen.