human design

 

Wat is Human Design?

Human Design is een systeem van kennis en wijsheid dat een verbazingwekkend inzicht biedt in je persoonlijke energetische blauwdruk.  Het combineert moderne wetenschappelijke kennis met elementen uit een viertal antieke esoterische wetenschappen: astronomie, kwantum-fysica, biochemie, genetica, i-tjing, astrologie, chakra's en kabbala. Het toont je de unieke energetische blauwdruk waarmee je geboren bent en hoe je ontworpen bent om succesvol te zijn in je leven.

 

Met deze helderheid ben je in staat om met minder stress en meer succes te functioneren, beslissingen te nemen die in lijn zijn met je natuurlijke energie en doel. Human design helpt je je relaties te verbeteren, en carrières en banen te kiezen waarvoor je perfect geschikt bent.

 

Human Design is gebaseerd op de aanname dat er sprake is van een groter 'programma' die al het leven organiseert. Het universum is een levend wezen. Je leert jezelf kennen, maakt keuzes en doet ervaringen op gedurende je hele leven. Je wordt intelligenter, en tegelijkertijd draait op de achtergrond een voor jou uniek programma dat jou, meer dan je zelf beseft, beïnvloedt. Alles is georganiseerd in een groter organisme. Je voert veel meer taken uit zonder te weten dat je dat doet. 

 

Wanneer je jouw programma leert kennen en besluit in overgave te ervaren hetgeen in jou vast ligt, krijg je een beter inzicht in je eigen gebruiksaanwijzing, alsof er een vergrootglas op jezelf wordt gericht. Je zult merken dat je minder snel boos, gefrustreerd, verbitterd of teleurgesteld raakt. 

 

Er is geen menselijk "ideaal" dat moet worden achtervolgd. Je bent in aanleg wat het programma wil dat je bent, maar je bent ook een "werk in uitvoering". 

 

Neutrino's

Human Design is gebaseerd op het bestaan van neutrino's. Dit zijn elementaire deeltjes die in elke kern van iedere ster worden geproduceerd. Verondersteld werd dat neutrino's energiedeeltjes zouden zijn zonder massa, maar in 1998 werd wetenschappelijk bewezen dat ze een minuscuul kleine massa hebben. Neutrino's bewegen zich met nagenoeg de snelheid van het licht door het heelal en worden niet gehinderd door materie. Iedere seconde wordt elke kubieke centimeter van ons lichaam door honderden miljarden neutrino's gepenetreerd. Het heelal is letterlijk een zee van neutrino's (vroeger ook wel 'chi' of 'prana' genoemd). Human design laat ons zien wat de hedendaagse wetenschap nog niet kan bewijzen: dat alles en iedereen als het ware wordt geprogrammeerd door deze stroom van 'kosmische informatie'.

 

Wat vertelt jouw chart?

 

In opmerkelijk detail en met buitengewone nauwkeurigheid laat Human Design zien: 

  • Je energietype: hoe je energie stroomt;
  • Je strategie: hoe je dingen soepel en moeiteloos voor elkaar krijgt;
  • Je signature en je not-self: de manieren waarop het universum jou laat zien of je wel of niet aligned bent - dus of je op je juiste pad zit;
  • Je autoriteit: hoe je weet welke keuze voor jou de juiste is;
  • Je profiel: je persona/persoonlijkheid;
  • Je talenten: de dingen waar je van nature goed in bent;
  • Je bestemming: wat je hier te doen hebt en wat je hier te leren hebt.

Human Design is niet bedoeld om je (leven) te veranderen. Jij verandert het leven namelijk niet, het leven verandert jou. Je krijgt echter veel meer inzicht en je gaat begrijpen hoe je het optimale uit jezelf haalt. Je zit niet achter het stuur in je eigen voertuig. Je zit op de achterbank en laat je door het leven rijden. Enjoy the ride! 

 

 

Geïnteresseerd in jouw eigen blauwdruk? Met behulp van je geboortegegevens kun je deze zelf ophalen via deze link:

Ron heeft les gehad van: Guido Wernink (Living your design); Denys Goossens (Rave ABC,  Rave Cartography en Henriette

v. d. Ven (De magie van de lijnen, De 64 poorten en Polariteiten & planeten, het PHS systeem).