human design

 

Wat is Human Design?

Human Design is een systeem van kennis en wijsheid dat een verbazingwekkend inzicht biedt in je persoonlijke energetische blauwdruk.  Het combineert moderne wetenschappelijke kennis met elementen uit een viertal antieke esoterische wetenschappen: astronomie, kwantum-fysica, biochemie, genetica, i-tjing, astrologie, chakra's en kabbala. Het toont je de unieke energetische blauwdruk waarmee je geboren bent en hoe je ontworpen bent om succesvol te zijn in je leven.

 

Met deze helderheid ben je in staat om met minder stress en meer succes te functioneren, beslissingen te nemen die in lijn zijn met je natuurlijke energie en doel. Human design helpt je je relaties te verbeteren, en carrières en banen te kiezen waarvoor je perfect geschikt bent.

 

Jouw unieke blauwdruk, gebaseerd op geboortedatum, -tijd en -plaats toont je hoe jouw "mechaniek" in elkaar zit:

 • Wat voor energietype je bent, zodat je kunt zien welke levensstrategie voor jou werkt:
 • Op welke innerlijke autoriteit je mag vertrouwen bij het nemen van beslissingen
 • De manier waarop het universum jou laat zien of je wel of niet aligned bent - dus of je op je juiste pad zit;
 • Welke permanente talenten je hebt en welke tijdelijk komen en gaan
 • Wat je in jouw leven te doen hebt en wat je hier te leren hebt (je bestemming)

Het geeft je inzicht op wie je ten diepste bent en brengt begrip, acceptatie, wijsheid, rust en levensvreugde.

 

Afhankelijk van jouw blauwdruk geeft Human Design jou de specifieke sleutel in handen tot jouw unieke ontwerp. Nu vraag je je misschien af of je dat wel nodig hebt... Je kunt jezelf hiertoe een aantal vragen stellen:

 • Heb ik regelmatig het gevoel dat ik verkeerde beslissingen neem?
 • Voel ik mijzelf niet op mijn plaats in mijn werkomgeving?
 • Niet gehoord of gezien in mijn familie en vriendenkring?
 • Heb ik vaak conflicten met anderen, mijn kinderen of partner? Of ga ik dat juist uit de weg?
 • Verval ik elke keer weer in oude patronen? (Conditioneringen)
 • Lig ik wakker omdat ik te veel pieker, of dat ik blijf hangen aan dat wat niet goed voor mij is?
 • Ervaar ik veel stress en heb ik het gevoel dat ik geleefd word?
 • Ben ik altijd tevergeefs op zoek naar mijzelf?
 • Heb ik het gevoel dat wat ik doe nooit goed genoeg is?
 • Probeer ik alles zo snel mogelijk af te hebben?

Als jij jezelf hierin herkent is dit een kans om te gaan begrijpen waarom dit zo is en hoe je daar anders mee om kunt gaan. 

Ik neem je graag stapje voor stapje mee op reis in de wereld van Human Design en wat dit je op kan leveren. 

 

Neutrino's

Human Design is gebaseerd op het bestaan van neutrino's. Dit zijn elementaire deeltjes die door materie heen gaan. Zij komen vrij bij processen in de zon, en die in elke kern van iedere ster worden geproduceerd. Verondersteld werd dat neutrino's energiedeeltjes zouden zijn zonder massa, maar in 1998 werd wetenschappelijk bewezen dat ze een minuscuul kleine massa hebben. De nobelprijs werd hiervoor aan twee natuurkundigen uitgereikt.

 

Neutrino's bewegen zich met nagenoeg de snelheid van het licht door het heelal en worden niet gehinderd door materie. Iedere seconde gaan miljarden neutrino's ongezien en ongemerkt door ons heen als een energie die we Chi of Prana noemen. Het heelal is letterlijk een zee van neutrino's. Human design laat ons zien wat de hedendaagse wetenschap nog niet kan bewijzen: dat alles en iedereen als het ware wordt geprogrammeerd door deze stroom van 'kosmische informatie'. 

 

Human Design is niet bedoeld om je (leven) te veranderen. Jij verandert het leven namelijk niet, het leven verandert jou. Je krijgt echter veel meer inzicht en je gaat begrijpen hoe je het optimale uit jezelf haalt. Je zit niet achter het stuur in je eigen voertuig. Je zit op de achterbank en laat je door het leven rijden. Enjoy the ride! 

 

 

Geïnteresseerd in jouw eigen blauwdruk? Met behulp van je geboortegegevens kun je deze zelf ophalen via deze link:

Ron heeft sinds 2012 les gehad van: Guido Wernink (Living your design); Denys Goossens (Rave ABC,  Rave Cartography en Henriette v. d. Ven (De magie van de lijnen, De 64 poorten en Polariteiten & planeten, het PHS systeem).