Human Design

 

Wat is Human Design?

Human Design geeft op basis van je geboortedag, -tijd en -plaats inzicht in je unieke blauwdruk waarmee je ter wereld bent gekomen. Het combineert moderne wetenschappelijke kennis met elementen uit een viertal antieke esoterische wetenschappen: astronomie, kwantum-fysica, biochemie, genetica, i-tjing, astrologie, chakra's en kabbala.

 

Deze blauwdruk toont hoe jouw 'mechaniek' in elkaar zit:

- wat voor energietype je bent, zodat je kunt zien welke levensstrategie voor jou werkt;

- op welke innerlijke autoriteit je mag vertrouwen bij het nemen van beslissingen

 

Human Design is gebaseerd op de aanname dat er sprake is van een groter 'programma' die al het leven organiseert. Het universum is een levend wezen. Binnen de context van het programma is er sprake van een vrije wil. Je leert jezelf kennen, maakt keuzes en doet ervaringen op gedurende je hele leven. Je wordt intelligenter, en tegelijkertijd draait op de achtergrond een voor jou uniek programma dat jou, meer dan je zelf beseft, beïnvloedt. Alles is georganiseerd in een groter organisme. Je voert veel meer taken uit zonder te weten dat je dat doet. Je hebt zeker bepaalde vrijheden heeft in het leven, maar tegelijkertijd kunnen een aantal basisdingen in je aard niet veranderd worden. 

 

Wanneer je jouw programma leert kennen en besluit in overgave te ervaren hetgeen in jou vast ligt, krijg je een beter inzicht in je eigen gebruiksaanwijzing, alsof er een vergrootglas op jezelf wordt gericht. Je zult merken dat je minder snel boos, gefrustreerd, verbitterd of teleurgesteld raakt. 

 

Er is geen menselijk "ideaal" dat moet worden achtervolgd. Je bent in aanleg wat het programma wil dat je bent, maar je bent ook een "werk in uitvoering". Er is niemand zoals jij en niemand weet wat het beste voor jou is. Wat nog belangrijker is, is het feit dat je niet alleen bent. Er is een groter programma dat met jou meekijkt bij elke stap van je leven, ondanks het feit dat het ook aan jou is om wat dingen uit te stippelen en veel ervaringen op te doen. 

 

Neutrino's

Human Design is gebaseerd op het bestaan van neutrino's. Dit zijn elementaire deeltjes die in elke kern van iedere ster worden geproduceerd. Verondersteld werd dat neutrino's energiedeeltjes zouden zijn zonder massa, maar in 1998 werd wetenschappelijk bewezen dat ze een minuscuul kleine massa hebben. Neutrino's bewegen zich met nagenoeg de snelheid van het licht door het heelal en worden niet gehinderd door materie. Iedere seconde wordt elke kubieke centimeter van ons lichaam door honderden miljarden neutrino's gepenetreerd. Het heelal is letterlijk een zee van neutrino's (vroeger ook wel 'chi' of 'prana' genoemd). Human design laat ons zien wat de hedendaagse wetenschap nog niet kan bewijzen: dat alles en iedereen als het ware wordt geprogrammeerd door deze stroom van 'kosmische informatie'.

 

Wat vertelt jouw chart?

- wat voor energietype ben je? welke levensstrategie werkt voor jou? hoe krijg je dingen voor elkaar? 

- welke innerlijke autoriteit werkt bij jou als het gaat om het nemen van beslissingen?

- hoe reageer je en hoe veerkrachtig bent je?

- wat is je rol in het leven? je bestemming?

- welke talenten heb je altijd tot je beschikking?  

- welke talenten komen en gaan en heb je niet altijd tot je beschikking?  

- in welke omgeving en bij welke mensen voel je je het prettigst?

- ben je gericht op jezelf, op anderen, of op het grotere geheel?

- relaties of collega's: hoe reageer je op hen en hoe werkt dat?

  

Human Design is niet bedoeld om je (leven) te veranderen. Jij verandert het leven namelijk niet, het leven verandert jou. Je krijgt echter veel meer inzicht en je gaat begrijpen hoe je het optimale uit jezelf haalt. Je zit niet achter het stuur in je eigen voertuig. Je zit op de achterbank en laat je door het leven rijden. Enjoy the ride! 

 

Ron heeft les gehad van Guido Wernink (Living your design); Denys Goossens (Rave ABC,  Rave Cartography en

Henriette v. d. Ven (De magie van de lijnen, De 64 poorten en Polariteiten & planeten, het PHS systeem).