Ron van Riet

 

 

Je wordt wat je gelooft.

Niet wat je hoopt, wat je wenst, of wat je wilt.

Je wordt waar je diep vanbinnen

van overtuigd bent.

 

Van toen naar nu

Vanuit mijn interesse in filosofie en spiritualiteit ben ik net als zoveel andere mensen altijd nieuwsgierig naar nieuwe inzichten, antwoorden en nieuwe wegen om te bewandelen. 

 

Rond mijn dertigste ben ik begonnen met mijn eerste opleiding tot NLP Practitioners, gevolgd door Reiki I en II en III. Roy Martina's NEI Practitioners opleiding (neuro emotionele integratie) voelde als een openbaring.

 

Mijn leven is in 1998 drastisch veranderd na een reeks sessies Pleiadisch Lichtwerk en Human Design. Het bracht me de bevestiging dat er voor iedereen een eigen unieke weg is uitgestippeld. Het werd tijd om mijn weg te gaan bewandelen en mijn leven te leiden. 

 

Nieuwe onderwerpen als Non-Dualiteit/Advaita, Biologika en recentelijk in 2020 ScanCoaching hebben mij definitief gevonden en blijven mij inspireren. Voor de geïnteresseerde Human Design kenners: ik ben een emotionele projector 6/2 ;).

 

Werkwijze

Met alle inzichten, ontdekkingen en geleerde levenslessen ondersteun ik, waar gewenst, jou bij je zoektocht. 

In mij zul je geen leraar, therapeut of redder vinden. Wel ben ik je vriend, wakkermaker, opschudder, spiegel en mede-onderzoeker van hetgeen jij 'jouw probleem' of 'nare ervaring' noemt. Het is een uitdaging om eens (heel) anders naar de dingen te kijken, anders naar jezelf te kijken.

 

Ik hanteer hierbij de volgende uitgangspunten: 

 

Elke persoon die je ontmoet is de juiste op dat moment

Dat wil zeggen: niemand komt per ongeluk in je leven, alle mensen om je heen die met jou omgaan, staan voor iets, hetzij om jou bij jouw ervaring te brengen of om je in je situatie te helpen.

 

Wat er gebeurt is het enige dat kan gebeuren

Niets, maar absoluut niets van wat er met ons gebeurt, had anders kunnen zijn. Zelfs niet het meest onbeduidende detail. Er is gewoon niet: 'als ik het anders had gedaan... zou het anders zijn geweest'. Nee, wat er gebeurt is het enige dat kan gebeuren en moet gebeuren, zodat je jouw ervaringen kunt (door)leven. Alles, elke situatie die in je leven overkomt, is absoluut perfect. 

 

Elk moment waarop iets begint is het juiste moment

Alles begint op het juiste moment, niet vroeg of laat. Wanneer je klaar bent voor iets nieuws in je leven, is het er al om te beginnen.

 

Wat voorbij is, is voorbij

Zo eenvoudig is het. Wanneer iets in je leven eindigt, dient het jouw ontwikkeling. Daarom is het beter om los te laten en vooruit te gaan en dankbaar zijn voor de ervaringen die je hebt opgedaan. 

 

Je bent al licht, je bent het alleen vergeten.

Ja echt, Je bent al perfect. Er is geen sprake van niet voldoende of goed genoeg zijn. Ook niet dat je nog veel moet leren en hard moet werken aan jezelf. Of dat je nog een lange weg hebt af te leggen. Alles heeft te maken met jouw perceptie en mogelijk  zit jouw overtuigingssysteem en de vertroebelde bril waarmee je naar de wereld kijkt in de weg. Hoe mooi is het als je je ware kern weer herinnert en je al die (creatie)kracht weer kunt voelen. De aanwezige, vaak onbewuste belemmerende overtuigingen zijn een mistige sluier die over je kern hangt. 

 

'Je ziet het pas als je het doorhebt' ~ Johan Cruijff

 

Hoe kan ik je ondersteunen?

Je vertelt mij de vragen of thema's waar je naar wilt kijken. Afhankelijk van de vraag bespreken we met elkaar hoe we dit gaan aanpakken. We starten altijd eerst met een scan (zie pagina scancoaching) omdat er een zogenaamde 'nulmeting'  nodig is (je huidige proces). Vervolgens maken we een plan van aanpak. Elke sessie kunnen we deze meting opnieuw doen zodat je helder en concreet ziet welke stappen je maakt (hoe de mist langzaam optrekt). Aanvullend kunnen o.a. de instrumenten Human Design en de Biologische Natuurwetten ingezet worden. 

 

Wat kun je verwachten?

Onze sessies richten zich volledig op bewustwording; het nemen van eigen verantwoordelijkheid en zelf de regie in handen nemen. We onderzoeken wat jou weerhoudt om dit te doen en lossen deze blokkades op. Je komt hierdoor weer in je kracht terug, de kracht die er altijd al zat, maar waar je niet meer bij kon komen. 

 

Nieuwsgierig?

Wil je graag meer informatie, of eerst vrijblijvend kennismaken? Neem dan gerust contact met me op. Zie de contactpagina voor alle gegevens.  

Portfolio

Door de jaren heen heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

Reiki 1,2 en 3 bij Mieke Evers / Carla Niepoth

Practitioner NLP bij Roy Martina

Time Line Therapist bij Roy Martina

Practitioner Neuro Emotionele Integratie (NEI) bij Roy Martina

Organisatie opstellingen bij NTI NLP Limmen

Pleiadisch lichtwerk bij Jayne Jubb / Inge van Straalen

Human Design (Rave ABC, Rave Cartography, Primary Health System) bij Denys Goossens/Henriëtte v.d. Ven

Master opleiding Biologika bij Biologika Nederland

Springshift ScanCoach Business bij ScanCoaching Academie

Non-duale Coaching bij Alexander Zöllner

Sheperding Consiousness Programm bij Bentinho Massaro

 

Wonderlijk Vrij is aangesloten als Erkend Alternatief Therapeut bij beroepsorganisatie CAT

(Collectief Alternatieve Therapeuten).