B.L.I.S

being * love * isness * space

  

 

zo dichtbij dat je het niet kunt zien

zo subtiel dat je het niet kunt bevatten

zo simpel dat je het niet kunt geloven

zo mooi dat je het niet kunt accepteren

 

Wat is B.L.I.S?

BLIS = Being, Love, Isness, Space. Een benadering vanuit vanuit het non dualisme waarbij je werkt aan het verbreden van je 'smalle bewustzijn' naar 'verruimd bewustzijn' en het verhogen van je eigen frequentie en trilling. Wakker bewustzijn is als de zon: ze is nooit weg, maar is soms bedekt met wolken. 

 

Droom

De waarheid is dat je niet iemand bent die geen controle heeft over wat er in je leven gebeurt. Je bent niet iemand die zich moet uitsloven op het werk tot aan de dood. Je bent niet iemand die zichzelf moet bewijzen of erkenning van anderen nodig heeft.

 

De waarheid is dat je eigenlijk niemand bent. Je ervaart het leven wel alsof je een persoon bent, maar als je het grotere geheel bekijkt, is dat niet wie je bent.

 

Je bent niet wat je denkt dat je bent. Het ontdekken van jouw verruimde, wakkere bewustzijn is de belangrijkste en radicaalste ontdekking die je kunt doen. Als je beseft wie je bent - degene die de wereld ervaart en waarneemt - zul je doorzien dat jouw eigen verbeelding, de weerstand die je zelf in het leven roept, het enige is wat je tegenhoudt. 

 

Slechts één simpele overtuiging zit in de weg namelijk het idee dat je je lichaam en je geest bent. 

 

Je hebt wel een lichaam en geest, maar je bent het niet. Het zijn nauwkeurig afgestelde instrumenten waarmee je de materiële wereld ervaart en waarneemt. Wanneer je met deze gedachte gaat spelen stap je steeds meer uit je smalle, vernauwende bewustzijn. Dat wat altijd als een last op je schouders lag, weegt plotseling niets meer. Het is er misschien nog wel, als onderdeel van het leven, maar het heeft geen massa meer, geen zwaartekracht. Je geest wordt kalm, je voelt een onverstoorbare rust.

 

Ron heeft les gehad van:

Bentinho Massaro (The Shepherding Consciousness Year Program),

Richard Lang/Douglas Harding (The Headless Way)

Joe Dispenza (Becoming Supernatural),

Lester Levenson/Hale Dwoskin (Sedona Method). 

Robert Adams (Stilte van het Hart)

Gemeenschappelijke onderwerpen zijn "Nondualiteit" en "The Law of One'.