Non-duale coaching

 

 

Onderzoek

Wat houdt je tegen om een optimaal leven te leiden?

 

Speel

Leer flexibel en ontspannen te reageren op het leven

 

Liefde

Hou van wat je doet, van jezelf en van de mensen om je heen

 

hier en Nu

Je leeft altijd in het hier en nu, of je dit nu beseft of niet, en je activeert dagelijks gedachten en gevoelens die in het verleden zijn ontstaan en nu deel van je persoonlijkheid zijn geworden, waardoor het lijkt of je door het verleden wordt bepaald, wat weer projecties veroorzaakt naar de toekomst, waarvan je hoopt dat die je zekerheid en veiligheid zal bieden. Het ontsnappen aan die oude programmering is de weg naar de vrijheid die je wenst.

 

cell memory

De cellen van je lichaam zijn opslagplaatsen van informatie en bevatten jouw onderbewuste reservoir van ervaringen en overtuigingen. Hierdoor reageer je op momenten vanuit 'het verleden' op situaties in het heden en dat belemmert je om nu in vrijheid te zijn wie je van binnen eigenlijk wilt zijn. Dat is de bron van je problemen, verslavingen, trauma's en andere ongewenste remmende factoren, die je levensgeluk en je geestelijke en fysieke gezondheid ernstig belemmert.

 

En van al die onderbewuste ballast kun je door de nieuwe inzichten die er zijn over hoe we als mens in elkaar zitten vrij makkelijk worden bevrijd. Het is simpel, niet altijd makkelijk, maar wel altijd de moeite waard. Het helpt je om weer ontspannen te leven, net als een onbevangen kind die al die lading nog niet bij zich draagt.

 

Wat is non-dualiteit? en non-duale coaching?

Non-dualiteit gaat er vanuit dat je een wereld hebt, die je ervaart en dat je hierin leeft, maar dat daar nog iets vóór zit. De wereld moet namelijk ergens in verschijnen: alles om je heen kan niet bestaan zonder dat het opgemerkt wordt door iets. en dat 'iets' zijn wij, ben jij. Jij maakt het ervaren van je eigen wereld mogelijk, simpelweg doordat je er bent. Je bent de aanwezigheid, die ervoor zorgt dat jouw wereld gekend kan worden.

 

Door dit inzicht verder te verkennen (te coachen) komt er een verschuiving in jouw bewustzijn. Je gaat je realiseren dat je niet je gedachten en gevoelens bent, maar de waarnemer ervan. De stille waarnemer, het rustige 'weten' in jou. Wanneer je dit doorziet: dat alles om je heen een constructie van de mind is, kun je afscheid nemen van de impliciete aanname dat jij nu niet 'goed of compleet' bent, maar dit nog moet worden.

 

Deze non-duale benadering onderscheidt zich fundamenteel van alle vormen van coaching. Het is een ontwikkelingsweg in dienst het inzicht in wie je ten diepste bent. Deze visie is gebaseerd op de non-duale wijsheid dat verreweg het grootste gedeelte van het menselijk lijden veroorzaakt wordt door de identificatie met het ego, het geheel van gedachten, gevoelens en beperkende zelfbeelden dat wij denken te zijn.

 

Ron heeft les gehad van Bentinho Massaro (The Sheperding Consiousness Year Program); Richard Lang (The Headless Way) en van Gerard Meerstadt/Katharina Brinckmeier/Helma Robbers (Opleiding Effortless Coaching)

Ron is gecertificeerd effortless coach, NOBCO en CRKBO geregistreerd.